10 pensiuni ieftine din lume mult mai interesante decât unele hoteluri

Vrei să călătorești, însă hotelurile sunt mult prea scumpe pentru tine? Nu vrei să te cazezi la o pensiune, crezând că nu-ți oferă condițiile de care ai nevoie? Ei bine, vă prezint 10 pensiuni pe care călătorii care nu dispun de foarte mulți bani, o să le adore. Și, până la urmă, de ce am alege o cameră luxoasă, cu acces la wi-fi, când am putea trăi o experiență de neuitat, la numai 10$/noapte (în jur de 45 de lei)?

#1. Drop Bear Hostel (Santa Marta, Colombia)

Pensiunea pare ca oricare alta, având camere confortabile, o bucătărie spațioasă, un hol, o piscină… Însă, este mult mai interesant decât ați putea crede. Aici obișnuiau să stea unii dintre cei care făceau parte din cele mai mari carteluri columbiene de droguri din anii 1980 (aici a stat până și Pablo Escobar), așa că pensiunea este destul de misterioasă: este plină de locuri secrete, pe pereți sunt scrise coduri criptice, există două tuneluri subterane și un subsol secret unde se obșnuia să se ascundă whiskey-ul.

Dacă întrebi politicos, cel care deține pensiunea îți va face și un tur și îți va povesti despre istoria comerțului de droguri din Columbia.

#2. Caveland Hostel (Santorini, Greece)

În secolul al 18-lea, pensiunea era folosită drept fabrică de vin. Aceasta capturează toate elementele frumoase ale insulei Santorini: vedere la mare, terase acoperite cu flori, o piscină, multă lumină și o atmosferă inedită.

De ce ai plăti triplu pentru a sta într-un hotel, când poți să experimentezi cu adevărat insula aici?

#3. Kadir’s Tree House (Olympos, Turkey)

Asta sună exact așa cum e: o pensiune alcătuită din trei case. Perfectă pentru oamenii aventurieri și fără frică de înălțime, Kadir îți aduce aminte de zilele tinereții. Fiind situată pe Coasta Mediteraneeană, poți avea o grămadă de activități: alpinism, înot, scufundări (scuba diving) și clubul de noapte. De asemenea, nu uita să verifici ruinele din apropiere de Lost City.

#4. Fauzi Azar Inn (Nazareth, Israel)

Un conac arab construit în piatră acum în jur de 200 de ani… Acesta a fost deținut de familia Azar, cunoscută drept cea mai bogată familie din Galilee, impresionând prin tavanele pictate manual, podelele de marmură și vederea panoramică uimitoare.

Un loc de asemenea calibru ar trebui să fie foarte scump, însă oaspeții se bucură de faptul că este atât de accesibil, dar și de cafeaua, ceaiul de plante și produsele de patiserie făcute în casă, specific arabe, furnizate la nesfârșit.

#5. Jumbo Stay (Stockholm, Sweden)

Nu poți să ai parte de un somn bun în avion? Pensiunea Jumbo Stay a rezolvat problema! E făcută dintr-un adevărat avion situat chiar în Aeroportul Stockholm Arlanda, așa că vizitatorii își vor putea petrece noaptea uitându-se la avioanele care decolează. Acestă pensiune îți oferă loc la fereastră, spațiu din plin pentru întinderea picioarelor și garantează că niciun copil enervant nu-ți va împinge scaunul.

#6. Gyreum Ecolodge (Corlisheen, Ireland)

Cauți să aduci schimbări pozitive în timp ce călătorești? Probabil Gyreum Ecolodge e pensiunea perfectă pentru tine! Aceasta caută să fie invizibilî și complet asortată cu un mediu natural, vizitatorii supraviețuind pe baza turbinelor eoliene, panourilor solare, apei de ploaie adunată în bazine și grădinilor organice.

#7. The Jugglers Rest (Picton, New Zealand)

O pensiune care vă aduce aminte de copilărie și care vă oferă relaxarea de care aveți nevoie. Aceasta surprinde prin multitudinea de lucruri folosite în domeniul circului, care îți sunt puse la dispoziție și cu care poți face diferite jonglerii. Dacă nu te încântă toate aceste lucruri, te poți relaxa în unul dintre hamacurile de acolo, mânâncând niște pâine de casă cu gem și admirând împrejurimile.

#8. Ostel (Berlin, Germany)

Dacă vrei să faci o călătorie în timp și să vezi cum se trăia înainte în Germania, acestă pensiune pare perfectă pentru tine. Aceasta deține tot ceea ce-ți imaginezi că poți găsi într-un muzeu: costume, mobilier și decorațiuni de epocă, monede de ciocolată marca GDR (Germany Democratic Republic) și multe alte lucruri unice. De ce să plătești pentru o intrare la muzeu, când poți chiar să dormi într-un cămin care arată exact ca un muzeu?

#9. Radeka Downunder (Coober Pedy, Australia)

Acestă pensiune dă cu totul altă semnificație cuvântului “dedesubt”. Situat la 34 de pași sub pământ, aceasta le oferă vizitatorilor ocazia de a experimenta viața pe care o duc 60% dintre locatarii orașului Coober Pedy, care trăiesc în case subterane. Astfel, vei dormi într-o mină opală și vei urma motto-ul “cald iarna, rece vara”. De asemenea, îți vor fi oferite tururi ale minunatelor mine și ale zonelor înconjurătoare.

#10. Hostel Clica (Ljubljana, Slovenia)

Vrei să te simți ca un răufăcător, fără a fi nevoie să te înfrunți cu instanțele juridice? Hostel Clica este o închisoare militară care vă permite să dormiți în spatele gratiilor, fără să fiți cu adevărat arestați. În afara faptului că are o istorie întunecată, această pensiune oferă multe tipuri de artă, muzică live, expoziții de artă și petreceri la care sunt sărbătorite talentele locale. Uită de selfie și fă un mugshot (fotografie făcută celor din închisoare, pentru a-i înregistra) cât timp ești aici!

 

Mie una aceste pensiuni mi se pare de o mie de ori mai geniale decât un hotel monoton, care nu impresionează decât prin patul conforabil și accesul la wi-fi. Până la urmă, de ce călătorești? Ca să-ți petreci timpul pe internet și să stai toată ziua în pat sau să experimentezi și să descoperi povești interesante? Mai mult decât atât, pensiunile prezentate sunt foarte ieftine și îți dau posibilitatea de a nu cheltui atât de mulți bani, dar în același timp de a avea parte de câteva momente speciale.

Puteți să găsiți și alte pensiuni interesante și la prețuri accesibile aici.

Voi ați vizitat aceste pensiuni minunate?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s