Arthur Christmas (2011) – Review

Sinopsis:

V-aţi întrebat vreodată cum împarte Moş Crăciun toate cadourile într-o singură noapte? Răspunsul este: cu ajutorul tehnologiei ultramoderne, din baza sa de operaţii de la Polul Nord! Însă anul acesta misiunea dă greş, căci un copil din sutele de milioane de pe Pământ a fost uitat şi nu îşi va primi cadoul. Este ocazia perfectă pentru Arthur, fiul cel mai tânăr al lui Moş Crăciun, să devină erou fără voie. Ajutat de bunicul său şi de un elf pe nume Bryony, el va porni într-o cursă contra-cronometru pentru ca ultimul cadou să ajungă la destinaţie înainte de ivirea zorilor.

Părerea mea:

O animație nemaipomenită, perfectă pentru perioada Crăciunului…

arthur-christmas-movie-image-3

Nu a fost genul acela de film excepțional, însă trebuie să recunosc că mie mi-a plăcut la nebunie. Presărat atât cu amuzament, cât și cu bunătatea specifică Crăciunului, filmul surprinde prin personajele bine conturate.

Arthur este cel care mi-a atras atenția încă de la început. Stângaci de fel, nefolositor, dar totuși bucuros să ajute în orice fel… Mi-a plăcut în mod special bunătatea lui infinită, căci, în momentul în care s-a aflat că la un singur copil n-a ajuns cadoul de la Moș Crăciun, a fost singurul afectat profund de acest lucru.

Steve este însă exact inversul fratelui său. Dornic să iasă mereu în evidență, acesta vrea să îi ia locul tatălui său și să devină el însuși Moș Crăciun. Astfel, îl ajută în ceea ce privește tehnologia, facând în așa fel încât cadourile să ajungă în siguranță la milioanele de copii.

Consider că evoluția tehnologiei se poate pune frumos în evidență într-o animație, deoarece acest gen de film ne permite să trecem într-un alt univers. Astfel, tehnologia este cea care surprinde în această creație, lăsându-ne uimiți, dar și amuzați.

Bunicul Crăciun este și el un personaj interesant. Pe mine una m-a amuzat cel mai mult, el făcând să plutească simțul umorului în aer.

Dar să nu-l uităm pe elful  Byrony, care s-a aventurat în peripeția lui Steve și a bunicului său… La prima vedere, ai zice că este un elf ca toți ceilalți, însă el este caracterizat de o anumită abilitate: împachetează rapid și frumos cadourile. Astfel, se agață de această caracteristică și decide să-i urmeze pe cei doi în orice aventură, dând scenelor puțin amuzament.

Arthur Christmas Movie

Mie una, filmul mi-a oferit 97 de minute de bună voie și relaxare, drept pentru care îl recomand din toată inima persoanelor de toate vârstele.

Filmul are o nominalizare Globul de Aur, iar pe IMDB are nota 7.1/10.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s