7 jocuri interactive

Vi se întâmplă să fiți cu prietenii, dar totuși să spuneți că v-ați plictisit? Ei bine, iată o listă cu câteva jocuri interactive, pe care, după părerea mea, le poți juca la orice vârstă:

#1 Scrabble

Un joc în care participanții formează cuvinte prin plasarea de litere pe o tablă având dimensiunile de 15×15 pătrățele. Cuvintele se pot forma pe orizontală sau pe verticală, iar punctajul obținut este mai mare atunci când literele folosite sunt mai rare (mai valoroase) sau când sunt plasate pe pătrățele divers colorate, care dau diferite bonificații, ale tablei de joc (de exemplu: triplează litera, dublează cuvântul etc.)

Este un joc care îți pune mintea la contribuție și care necesită multă răbdare.

Scrabble Board Game

Vezi aici cum se joacă (varianta în engleză)

#2 Monopoly

Bine cunoscutul Monopoly… nu cred că mai are nevoie de o descriere. Însă, observăm că tehnologia a evoluat și pe partea asta, jocul găsindu-se acum într-o variantă interesantă: banii de hârtie au fost înlocuiți cu carduri bancare electronice (vezi aici)

joc-monopoly---banca-electronica_2_fullsize

Alte variante interesante de Monopoly: Monopoly Millionaire, Monopoly Empire, Anti-Monopoly, Monopoly Here&Now – Ediție globală

Vezi aici cum se joacă (varianta în engleză)

#3 Uno

O variantă mai dezvoltată a jocului de cărți Macao. În plus față de acesta, Uno vine cu reguli pe alocuri diferite, cărțile având inscripționate pe ele ceea ce urmează să faci (de exemplu: schimbă direcția, ia 2 cărți, +4 -> schimbă culoarea și ia 4 cărți etc.)

Este ideal de jucat cu prietenii, fiind mult mai distractiv decât autenticul joc Macao.

uno

Vezi aici cum se joacă (varianta în engleză)

#4 Cluedo

O crimă. Șase suspecți. Milionarul retras Samuel Black a fost ucis în conacul lui. Tu trebuie să intervii și să rezolvi cazul, punând totul sub semnul întrebării pentru a dezvălui misterul. Cine l-a ucis? Unde? Cu ce armă? Fii primul care descoperă făptașul și vei câștiga!

Parcă desprins dintr-un roman polițist, jocul te ține în suspans și îți pune foarte multe întrebări.

38712

Vezi aici cum se joacă (varianta în engleză)

#5 Say Anything

Un joc în limba engleză, ideal pentru persoanele care au imaginație și poftă de viață. Cum se joacă? Ei bine, se alege un moderator, care să pună întrebări de pe cartonașe ale jocului (ex.: In my opinion… What’s the best things about weddings?/Which store is the most fun to shop in?/If I could ask the president any question, what would it be? etc.) Ceilalți jucători trebuie să răspundă cât mai repede pe niște cartonașe ce cred că ar spune moderatorul, iar acesta își alege răspunsul preferat. Apoi, fiecare jucător pariază pe câte 2 jetoane care este cel mai bun răspuns, punându-se puncte răspunsului câștigător, dar și celui care a ghicit ce răspuns va fi ales.

Un joc amuzant, numai bun de jucat la petreceri.

Say-Anything-Game--pTRU1-5004625dt

Vezi aici cum se joacă (varianta în engleză)

#6 Twister

Jocul conține o ruletă și o planșă cu buline. Regulile sunt simple; cineva învârte ruleta segmentată în patru zone: mâna dreaptă, mâna stângă, piciorul drept, piciorul stâng. De asemenea, cele patru zone sunt împărțite la rândul lor în cele patru culori care se găsesc pe planșă (de obicei roșu, galben, albastru, verde). Așadar, când ruleta arată, de exemplu, mâna stângă pe culoarea verde, trebuie să faci în așa fel încât să nu-i deranjezi pe cei din jur și să-ți menții echilibrul.

Este un joc amuzant, perfect pentru o petrecere cu prietenii.

bgg_01

Vezi aici cum se joacă (varianta în engleză)

#7 Țomanap

Acest joc nu putea să lipsească de pe listă, fiindcă face parte din copilăria mea. Tot ce îți trebuie sunt câteva foi și pixuri (în funcție de câte persoane joacă) și, evident, cultură generală. De unde vin inițialele? Ț – Țări, O – Orașe, M – Munți, A – Ape, N – Nume, A – Animale, P – Plante. Se alege o literă, iar participanții trebuie să scrie cu litera respectivă cuvântul specific secțiunilor (ex.: litera B -> Țări: Bulgaria, Orașe: București, Munți: Bucegi etc.) Punctajul se face în felul următor: 10 puncte dacă răspunsul este corect și este diferit față de răspunsurile celorlalți, 5 puncte dacă este corect, dar s-a mai repetat și la alte persoane și 15 puncte dacă ești singurul care a scris corect în secțiunea respectivă.

Jocul se mai cunoaște și sub alte forme: Țomapan, Țomapant (“t”-ul de la sfârșit venind de la Total). De asemenea, punctajul se face diferit în funcție de cum a fost învățată persoana care-l joacă.

TOMAPAN2

În afară de acestea, mai sunt și cele clasice, cum ar fi: șah, table, remi, macao, șeptica etc.

Voi ce jocuri interactive mai știți?

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s