Inside Out (2015) – Review

Sinopsis:

Viaţa lui Riley, o fetiţă veselă şi lipsită de griji, este dată peste cap când trebuie să-şi ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoţiile ei preiau iniţiativa, spre nemulţumirea părinţilor complet depăşiţi de situaţie ai fetiţei. Furia, Dezgustul, Frica, Tristeţea şi Bucuria se ceartă, colaborează şi se pierd în discuţii în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe şi să-şi găsească noi prieteni.

Părerea mea:

inside_out_fan_movie_poster_by_an_christiancomics-d8yq41c

Inside Out – o animație pe care o recomand din toată inima

Nu este decât o simplă animație, care ne transpune în lumea copilăriei, a jocului, este mai mult decât atât: o lecție de viață. Fiecare dintre noi are momente de fericire, tristețe, furie. Vrem să radiem de bucurie, însă deodată universul nostru se prăbușește, făcându-și apariția cel mai neașteptat necaz. Dar, dacă suntem îndeajuns de puternici, putem să depășim aceste momente și să trăim în continuare cu zâmbetul pe buze.

Cam așa aș descrie eu povestea filmului – una în care, odată intrați, reușim să trecem prin toate trăirile și emoțiile pe care viața ni le oferă. Emoțiile nu dispar niciodată, însă avem posibilitatea să facem în așa fel încât unele dintre ele să se simtă mai puternic, mai intens.

Cred că filmul este per total despre faptul că, până și momentele de tristețe ne conduc spre fericire, pentru că așa este viața – plină de suișuri și coborâșuri. Trebuie să facem în așa fel încât să transformăm până și cele mai urâte momente în unele pline de splendoare.

Filmul se bazează pe vocile pe care fiecare dintre noi le are în minte, drept pentru care este dedicat tuturor oamenilor, indiferent de vârsta pe care o au.

Nu numai că învățăm toate aceste lucruri, ci filmul ne oferă și relaxare, bună voie și zâmbete. Personajele sunt atent formate, fiecare dintre ele surprinzând prin diferite caracteristici și făcându-ne inevitabil să zâmbim.

Trebuie să recunosc că Sadness mi-a plăcut cel mai mult, personajul evidențiindu-se prin gândirea negativă. Acest lucru face situațiile prezentate mai amuzante și pline de aventură. Însă, și Joy este pusă în lumină foarte frumos, găsind soluții pentru cele mai dificile situații și rămânând mereu pozitivă.

c4ff85f35f76ed25e85087b9475e6151

În același timp, filmul este gândit foarte bine. Totul se leagă, nu lasă loc de neclarități, introducându-ne într-o lume magică. Faptul că este o animație ne face să ne bucurăm mai mult de vizionare, deoarece tot ce este în capul nostru este transpus într-o grafică incredibilă.

Pentru cei pentru care aceste criterii sunt semnificative, filmul are o nominalizare la Globul de Aur, iar pe IMDB are nota 8.4/10.

Vă îndemn să vizionați filmul, pentru că, vă asigur, veți avea parte de momente încărcate de voie bună!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s