Ieși din zona de confort!

 

Este atât de bine în zona noastră de confort… nu avem multe griji și responsabilități, de multe ori pierdem timpul și nu facem nimic util pentru dezoltarea noastră personală.

N-aș crede că este interesant, având în vedere că monotonia își face simțită prezența pe zi ce trece. Vrem să avem o viață dinamică, să experimentăm, să călătorim, însă tot ce facem este să ne dorim aceste lucruri. Este bine să visăm, să ne dorim, să evadăm puțin din realitate, însă oare ce ne reține să nu aplicăm ceea ce ne propunem? Teama de eșec? Părerea pe care și-o vor face cei din jur despre noi?

Teama că nu vom reuși este cea care ne ține în loc de cele mai multe ori, ne pune bariere, iar noi, în loc să găsim modalități prin care să trecem peste ele, ne mulțumim cu ceea ce avem. Cum se spune din adânci bătrâneți, întotdeauna este loc de mai bine. Trebuie doar să avem puțin curaj și determinare, iar apoi totul va veni de la sine.

Mai mult decât atât, nu-i moarte de om dacă eșuezi, căci, mai important este să te ridici și să înveți din greșelile pe care le-ai făcut, decât să nu cazi niciodată și să nu realizezi nimic demn de apreciat în viață.

Dar să nu credeți că, dacă batem din palme, ni se vor îndeplini dorințele. În niciun caz. Trebuie să muncim pentru obiectivele noastre, iar la final satisfacția va fi pe măsură.wherethemagichappens

Încrederea în sine este un alt factor pe care ar trebui să-l avem în vedere. Fără încredere în propriile forțe, nu vom atinge succesul. Dacă vom avea întotdeauna o părere proastă despre noi, cu timpul vom deveni ceea ce credem despre noi înșine. Așa că, încearcă să-ți descoperi abilitățile și să observi că zace în tine ceva special, care mai trebuie puțin șlefuit, pentru a ieși la suprafață.

Nu-ți fie frică să experimentezi! Nu uita că ai o singură viață, iar pe aceasta trebuie să o trăiești într-un mod dinamic, să-ți spui în fiecare zi: “A fost cea mai frumoasă zi pe care am avut-o!” Vrei să înveți o limbă străină? Caută acum programe pe internet, căci, slavă Domnului, sunt destule! Vrei să-ți faci un blog? Ce mai aștepți? Caută un tutorial simplu, iar apoi treci la treabă, scrie câteva articole admirabile! Aș putea să vă dau multe exemple, însă cred că ați prins ideea: dacă vrei să realizezi ceva, fă-o acum! Amânarea nu duce decât la pierderea entuziasmului și treptat, te îndepărtează de scopul pe care ți l-ai propus.

Sfatul meu este să ieșiți din zona de confort, pentru a observa că viața pe care o duceați înainte era lipsită de culoare, în comparație cu cea de acum, unde oamenii de calitate își fac apariția și oportunitățile minunate de asemenea!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s